ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Τα κοσμήματα σας πρέπει να επισκευάζονται μόνο από έναν χρυσοχόο που έχει εμπειρία σε επισκευή κοσμημάτων. Η πείρα μας είναι τριών γενεών με έτος ίδρυσης το 1932 στην επισκευή κοσμημάτων και η συνεργασία  μας με έμπειρους τεχνικούς μπορούν να σας εξασφαλίσουν το τελειότερο αποτέλεσμα στην επισκευή κοσμημάτων.

Επισκευάζουμε και αποκαταστούμε κοσμήματα από το 1932

Βρείτε στην παρακάτω λίστα την περίπτωση που σας αφορά:
Το κόσμημά μου... έσπασε
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα κοσμήματα που έχουν σπάσει μπορούν να κολληθούν. Η επισκευή κοσμημάτων που χρειάζονται κόλληση γίνεται με δύο τρόπους:

1.  Κόλληση με λέιζερ το οποίο διαθέτουμε. Είναι η καλύτερη και ποιο σύγχρονη μέθοδος για να κολλάμε σχεδόν όλα τα μέταλλα χωρίς την χρήση της παραδοσιακής κόλλησης, η οποία είναι πάντοτε χαμηλότερα καράτια από ότι είναι το κόσμημα. Η συγκόλληση  με λέιζερ έχει την ιδιότητα να μην ανεβάζει θερμοκρασία και να κάνει αόρατες κολλήσεις, επίσης μας δίνει την δυνατότητα να κανουμε γεμίσματα με την ίδια ποιότητα χρυσού. Με αυτόν τον τρόπο επισκευάζουμαι κοσμήματα ευαίσθητα, με πέτρες που είναι επικίνδυνο να σπάσουν ή πολύ λεπτά κοσμήματα που είναι αδύνατον να κολληθούν με την παραδοσιακή μέθοδο  ή κοσμήματα με χρώματα (σμάλτο). Τις περισσότερες φορές οι κολλήσεις λέιζερ δεν χρειάζονται λούστρο.

2.  Κόλληση με φωτιά και συγκολλητικό υλικό το οποίο είναι χρυσό ή ασήμι με αρκετούς βαθμούς χαμηλότερης καθαρότητας συνήθως 6 K καράτια. Είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε χαμηλότερα καράτια κόλλησης γιατί τα κοσμήματα κολλάνε με το που λιώνει η κόλληση, αν η κόλληση ήταν τα ίδια καράτια με το αντικείμενο που θέλαμε να κολλήσουμε θα λιώνανε και τα 2 ταυτόχρονα. Ο κανόνας είναι ότι όσο ποιο χαμηλά τα καράτια τόσο ποιο ευκολά λιώνει η κόλληση και κολλάει. Με αυτόν τον τρόπο επισκευάζονταυσαν τα κοσμήματα μέχρι να εφευρεθεί το λέιζερ.

Το κόσμημά μου... μαύρισε ή/και έχει στίγματα
Η αλλοίωση του χρώματος του χρυσού είναι συνήθως επιφανειακή και δεν επηρεάζει την υπόσταση του κοσμήματός σας. Η επαφή του κοσμήματος με χημικά στοιχεία (κολώνιες, ενυδατικές ή άλλες καλλυντικές ή φαρμακευτικές κρέμες, ειδικά αυτές που περιέχουν ψευδάργυρο, σκληρά καθαριστικά και απορρυπαντικά ή αντισηπτικά) είναι δυνατόν να επηρεάσει το χρώμα του χρυσού και να φθείρει το λούστρο του. Επίσης, η έντονη εφίδρωση μπορεί και αυτή να κάνει στίγματα στο λούστρο του κοσμήματός σας. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή: το κόσμημα καθαρίζεται με μία ειδική βούρτσα, αφαιρούνται τα υπολείμματα  και αν χρειαστεί, γίνεται επιμετάλλωση. Το κόσμημά σας θα είναι ξανά σαν να βγήκε μόλις από τη βιτρίνα!

Το κόσμημά μου... έχασε μία πέτρα ή πολλές

Σπάσιμο διαμαντιού η σπάσιμο οποιουδήποτε άλλου είδους πέτρας, χαλάρωμα ή απώλεια πέτρας. Οι πέτρες στα χρυσά κοσμήματα είναι στερεωμένες με μία τεχνική που ονομάζεται κάρφωμα και δεν είναι απλώς κολλημένες. Αυτό σημαίνει ότι οι πέτρες δεν είναι πολύ πιθανόν να φύγουν από το κόσμημά σας χωρίς αυτό να χτυπηθεί ή να πέσει. Σε κάθε περίπτωση, την επισκευή αναλαμβάνει ο καρφωτής, ο οποίος μπορεί να ξανακαρφώσει την πέτρα στην αρχική της θέση ή/και να στερεώσει πέτρες που φαίνεται ότι είναι πιθανόν να φύγουν.

Μπορούμε να αποκαταστήσουμε στην αρχική του μορφή σχεδόν οποιοδήποτε κόσμημα ό,τι ζημιά και να έχει υποστεί: αδυνάτισμα γάμπας δαχτυλιδιού ή σπάσιμο, και οποιαδήποτε άλλη ζημιά έχει το κόσμημα σας, μπορούμε να την επισκευάσουμε με σεβασμό, προσοχή στην λεπτομέρεια και πάνω από όλα αξιόπιστα. Χαράζουμε σχεδόν οτιδήποτε επάνω σε κοσμήματα, αναπτήρες, μπρελόκ, κ.τ.λ. Επαργυρώνουμε , επιπλατινώνουμε, επιχρυσώνουμε, ή κάνουμε ντουμπλέ κάθε κόσμημα ή αντικείμενο που έχει υποστεί φθορά από την χρήση και τον χρόνο.

Τι είναι η συγκόλληση με λέιζερ;

Η συγκόλληση με λέιζερ χρησιμοποιεί μια ενισχυμένη δέσμη φωτός για να παράγει μια συμπαγή συγκόλληση με σχεδόν αόρατη ραφή σε δευτερόλεπτα. Ακούγεται περίπλοκο αλλά είναι πραγματικά πολύ απλό. Η συγκόλληση με λέιζερ χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκόλλησης.

Η δέσμη φωτός που εκπέμπεται από μια συσκευή συγκόλλησης λέιζερ συγκεντρώνεται, ρυθμίζεται και ελέγχεται από τον χειριστή, με τον ίδιο περίπου τρόπο όπως η φλόγα ενός φλόγιστρου συγκόλλησης που χρησιμοποιήται στα εργαστήρια χρυσοχοείας. Ωστόσο, σε σύγκριση με την παραδοσιακή συγκόλληση, η συγκόλληση με λέιζερ είναι ταχύτερη,και καθαρότερη.

Ποια μέταλλα μπορούν να συγκολληθούν με λέιζερ;

Όλα τα παραδοσιακά μέταλλα κοσμημάτων μπορούν να συγκολληθούν με λέιζερ:
- όλα τα βασικά μέταλλα
- χρυσός καρατίων
- ασήμι στερλίνα
- τιτάνιο
- παλλάδιο
- πλατίνα

Η πλατίνα, ιστορικά ένα από τα πιο δύσκολα μέταλλα για εργασία και επισκευή, είναι ένα από τα πιο εύκολα μέταλλα στη συγκόλληση με λέιζερ. Είναι επίσης δυνατή η συγκόλληση διαφορετικών μετάλλων μεταξύ τους, για παράδειγμα χρυσός σε πλατίνα και ασήμι σε χρυσό.

                                              

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Δευτέρα - Τετάρτη : 10:00 π.μ. - 17.00μ.μ

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή :  10:00 π.μ. - 20.00μ.μ.

Λιοσίων 2 Αθήνα ΤΚ:104 38 Τηλ: 2105245076