ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΦΛΑΝΤΖΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΛΑΣΤΙΧΟ Η ΤΕΦΛΟΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ (ΠΧ. ΟΤΑΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΗΛΙΟΣ, ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΑΛΜΥΡΟ ΝΕΡΟ Κ.Τ.Λ.)

 

ΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΕΡΟ
  • Τοποθετούμε το ρολόι στην συσκευή έλεγχου στεγανότητας με αέρα.
  • Αφαιρούμε τον μηχανισμό κίνησης από την κάσα, το λουράκι ή τον μπρασελέ.
  • Τοποθετούμε την κάσα σε συσκευή έλεγχου στεγανότητας με νερό (Water Resistance Tester)για να βρούμε το σημείο από όπου εισέρχεται το νερό στο ρολόι.
  • Επισκευάζουμε το συγκεκριμένο σημείο.
  • Επανατοποθετούμε την κάσα σε συσκευή έλεγχου στεγανότητας με νερό (Water Resistance Tester) Οι συσκευές που ελέγχουν την στεγανότητα με νερό, μας επιτρέπουν να ανεβάσουμε πιέσεις πάνω από τις 10ATM, ενώ οι συσκευές που χρησιμοποιούν αέρα πάνε μέχρι 10ATM.
  • Επανατοποθετούμε τον μηχανισμό κίνησης στην κάσα και το σφραγίζουμε ερμητικά.
  • Βάζουμε το ρολόι στην συσκευή έλεγχου στεγανότητας με αέρα (Water Resistance Tester).
  • Τέλος τοποθετούμε στο ρολόι το μπρασελέ ή το λουράκι και το ελέγχουμε πλήρως ως προς τις λειτουργίες του.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ

Η αντίσταση ενός ρολογιού στο νερό επιτυγχάνεται με φλάντζες από λάστιχο ή τεφλόν οι οποίες υπόκεινται σε φθορά, φυσική γήρανση και είναι εξίσου ευαίσθητες σε χτυπήματα. Το ίδιο συμβαίνει και στα μηχανικά μέρη όπως ασφάλειες, κουμπώματα, κορώνες, κουμπιά κ.τ.λ. Συνιστούμε επομένως το ρολόι ως προς την υδατοπροστασία και τις άλλες φθορές , να ελέγχεται κάθε δύο χρόνια ή μετά από οποιοδήποτε σχετικά δυνατό χτύπημα. Τα διαστήματα μεταξύ των ελέγχων ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με το σκοπό που χρησιμοποιούμε το ρολόι (καταδύσεις , ψαροντούφεκο , θαλλάσια σπόρ κλπ).

ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΡΟΛΟΓΙΑ
  • 30m (3 ATM κλπ.): Το ρολόι είναι αδιάβροχο μόνο σε τυχαίες επαφές με νερό όπως π.χ. κατά το πλύσιμο χεριών (όχι ολόκληρο το ρολόι κάτω από τη βρύση), τις σταγόνες βροχής αλλά και τον ιδρώτα των χεριών.
  • 50m (5 ATM κλπ.): Το ρολόι διαθέτει υδατοπροστασία για τις καθημερινές μας δραστηριότητες όπως π.χ. πλύσιμο χεριών, έντονη βροχόπτωση, μπάνιο – ντους (κρύο) στην μπανιέρα (όχι όμως με πίεση το νερό πάνω στο ρολόι).
  • 100m (10 ATM κλπ.): Το ρολόι διαθέτει υδατοπροστασία για μπάνιο-ντους, απλό κολύμπι στη θάλασσα ή κολύμπι με αναπνευστήρα και γενικά σε απλά θαλάσσια σπορ όχι όμως σε καταδύσεις!
  • 200m (20 ATM κλπ.): Το ρολόι είναι στεγανό και κατάλληλο για κολύμπι στη θάλασσα, θαλάσσια σπορ αλλά και ελεύθερη κατάδυση.
  • Ρολόγια με στεγανότητα άνω των 200m (20 ATM κλπ.) είναι πλέον κατάλληλα για καταδύσεις με ειδικό εξοπλισμό και σε μεγαλύτερα βάθη και χαρακτηρίζονται ως καταδυτικά. Υπάρχουν ρολόγια με στεγανότητες άνω των 1000m που φυσικά προορίζονται για ειδικές χρήσεις και ανθεκτικότητες.

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΤΕΣΤ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Test στεγανοποίησης πρέπει να γίνεται: σε καταδυτικά ρολόγια στην αρχή κάθε περιόδου κατάδυσης, σε ωρολόγια που έχουν προδιαγραφές στεγανότητας κάθε φορά που για κάποιο λόγο ανοίγονται π.χ. αλλαγή μπαταρίας , services, ή μετά από κτύπημα κ.τ.λ. Είναι ο μόνος τρόπος για να είσαστε σίγουροι ότι το ρόλοι σας έχει ελέγχθει για την στεγανότητα του σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, και θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε άφοβα.

Water Resistant είναι μία ένδειξη  στο πίσω μέρος των ρολογιών που μας δείχνει  ποια είναι η αντίσταση  ενός ρολογιού έναντι της εισόδου νερού. Συνήθως συνοδεύεται από ένδειξη της στατικής πίεσης δοκιμής στην οποία εκτέθηκε ένα δείγμα ρολογιών που κατασκευάστηκαν πρόσφατα σε μια δοκιμή διαρροής. Η πίεση δοκιμής μπορεί να υποδειχθεί είτε απευθείας σε μονάδες πίεσης όπως bar (που δεν είναι ούτε μονάδα SI ούτε cgs, αλλά είναι αποδεκτή για χρήση[1] και χρησιμοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης), ατμόσφαιρες ή (συνηθέστερα ) ως ισοδύναμο βάθος νερού σε μέτρα (στις Ηνωμένες Πολιτείες μερικές φορές και σε πόδια). Η ένδειξη της πίεσης δοκιμής ως προς το βάθος του νερού δεν σημαίνει ότι ένα αδιάβροχο ρολόι σχεδιάστηκε για επαναλαμβανόμενη μακροχρόνια χρήση σε τέτοια βάθη νερού. Για παράδειγμα, ένα ρολόι με σήμανση 30 μέτρα ανθεκτικό στο νερό δεν μπορεί να αναμένεται να αντέχει τη δραστηριότητα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους σε μια πισίνα, πόσο μάλλον να συνεχίσει να λειτουργεί στα 30 μέτρα κάτω από το νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή η δοκιμή διεξάγεται μόνο μία φορά χρησιμοποιώντας στατική πίεση σε δείγμα ρολογιών που κατασκευάστηκαν πρόσφατα. Η δοκιμή για την πιστοποίηση ενός καταδυτικού ρολογιού για επαναλαμβανόμενη χρήση σε ένα δεδομένο βάθος περιλαμβάνει περιθώρια ασφαλείας για να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η γήρανση των λάστιχων ( O-rings ), οι ιδιότητες του νερού και του θαλασσινού νερού, η ταχέως μεταβαλλόμενη πίεση και θερμοκρασία του νερού, καθώς και οι δυναμικές μηχανικές καταπονήσεις που αντιμετωπίζουν ένα ρολόι. Επίσης, κάθε καταδυτικό ρολόι πρέπει να ελεγχθεί για αντοχή στο νερό ή στεγανότητα και αντοχή σε υπερπίεση νερού όπως ορίζεται επίσημα.

Πρότυπο ISO 2281 αδιάβροχα ρολόγια Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης εξέδωσε ένα πρότυπο για αδιάβροχα ρολόγια το οποίο επίσης απαγορεύει τον όρο αδιάβροχο ( waterproof )να χρησιμοποιείται με ρολόγια, τον οποίο έχουν υιοθετήσει πολλές χώρες. Το διεθνές πρότυπο ISO 2281 Horology – Αδιάβροχα ρολόγια ( Water-resistant  )ορίζει την αντοχή των ρολογιών στο νερό. Αυτό το πρότυπο εισήχθη το 1990 και σχεδιάστηκε μόνο για ρολόγια που προορίζονται για συνηθισμένη καθημερινή χρήση και είναι ανθεκτικά στο νερό κατά τη διάρκεια ασκήσεων όπως το κολύμπι για σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπό συνθήκες όπου η πίεση και η θερμοκρασία του νερού ποικίλλουν. Ωστόσο, είτε φέρουν πρόσθετη ένδειξη υπερπίεσης είτε όχι, δεν προορίζονται για υποβρύχιες καταδύσεις. Το πρότυπο ISO 2281 καθορίζει μια λεπτομερή διαδικασία δοκιμής για κάθε σήμα που ορίζει όχι μόνο τις πιέσεις αλλά και τη διάρκεια δοκιμής, τη θερμοκρασία του νερού και άλλες παραμέτρους. Εκτός από αυτό το ISO 2859-2 σχέδια δειγματοληψίας με ευρετηρίαση με περιοριστική ποιότητα (LQ) για επιθεώρηση μεμονωμένης παρτίδας και ISO 2859-3 Διαδικασίες δειγματοληψίας για επιθεώρηση κατά χαρακτηριστικά

Διαδικασίες δειγματοληψίας παράλειψης παρτίδας που αφορούν διαδικασίες σχετικά με τη δοκιμή δειγματοληψίας παρτίδας μπαίνουν σε εφαρμογή, αφού δεν χρειάζεται κάθε ρολόι να ελεγχθεί για έγκριση ISO 2281. Η δοκιμή αντοχής στο νερό ενός ρολογιού ISO 2281 αποτελείται από: • Αντοχή όταν βυθίζεται σε νερό σε βάθος 10 cm. Βύθιση του ρολογιού σε 10 cm νερό για 1 ώρα. • Αντίσταση λειτουργικών μερών. Βύθιση του ρολογιού σε 10 cm νερό με δύναμη 5 N κάθετα στην κορώνα και τα κουμπιά ώθησης (εάν υπάρχουν) για 10 λεπτά. • Δοκιμή συμπύκνωσης. Το ρολόι τοποθετείται σε θερμαινόμενη πλάκα σε θερμοκρασία μεταξύ 40 °C και 45 °C έως ότου το ρολόι φτάσει στη θερμοκρασία της θερμαινόμενης πλάκας (στην πράξη, χρόνος θέρμανσης από 10 λεπτά έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο ρολόι, θα είναι αρκετό). Μια σταγόνα νερού, σε θερμοκρασία μεταξύ 18 °C και 25 °C πρέπει να τοποθετηθεί στο γυαλί του ρολογιού. Μετά από περίπου 1 λεπτό, το ποτήρι θα σκουπιστεί με ένα στεγνό πανί. Οποιοδήποτε ρολόι έχει συμπύκνωση στην εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού θα εξαλειφθεί. • Αντοχή σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Βύθιση του ρολογιού σε 10 cm νερού στις ακόλουθες θερμοκρασίες για 5 λεπτά η καθεμία, 40 °C, 20 °C και 40 °C ξανά, με τη μετάβαση μεταξύ των θερμοκρασιών να μην υπερβαίνει το 1 λεπτό. Δεν επιτρέπονται ενδείξεις διείσδυσης ή συμπύκνωσης νερού. • Αντοχή στην υπερπίεση του νερού. Βύθιση του ρολογιού σε κατάλληλο δοχείο πίεσης και υποβολή του εντός 1 λεπτού στην ονομαστική πίεση για 10 λεπτά ή στα 2 bar σε περίπτωση που δεν δίνεται πρόσθετη ένδειξη. Στη συνέχεια, η υπερπίεση μειώνεται στην πίεση περιβάλλοντος εντός 1 λεπτού. Δεν επιτρέπονται ενδείξεις διείσδυσης ή συμπύκνωσης νερού. • Αντοχή στην υπερπίεση του αέρα. Έκθεση του ρολογιού σε υπερπίεση 2 bar. Το ρολόι δεν πρέπει να δείχνει ροή αέρα άνω των 50 μg/min. • Δεν απαιτούνται μαγνητικές ιδιότητες ή ιδιότητες αντίστασης κραδασμών. • Δεν απαιτείται δοκιμή αρνητικής πίεσης. • Δεν απαιτείται δοκιμή στερέωσης του ιμάντα. • Δεν απαιτείται δοκιμή διάβρωσης. Εκτός από τη δοκιμή αντοχής σε θερμικό σοκ, όλες οι περαιτέρω δοκιμές ISO 2281 θα πρέπει να διεξάγονται σε θερμοκρασία 18 °C έως 25 °C. Όσον αφορά την πίεση, το ISO 2281 ορίζει: 1 bar = 105 Pa = 105 N/m2. Στην πράξη, η ικανότητα επιβίωσης του ρολογιού θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το βάθος του νερού, αλλά και από την ηλικία του στεγανοποιητικού υλικού, τις προηγούμενες ζημιές, τη θερμοκρασία και τις πρόσθετες μηχανικές καταπονήσεις.

 

Πρότυπο ISO 2281 αδιάβροχα ρολόγια Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης εξέδωσε ένα πρότυπο για αδιάβροχα ρολόγια το οποίο επίσης απαγορεύει τον όρο αδιάβροχο να χρησιμοποιείται με ρολόγια, τον οποίο έχουν υιοθετήσει πολλές χώρες. Το διεθνές πρότυπο ISO 2281 Horology – Αδιάβροχα ρολόγια ορίζει την αντοχή των ρολογιών στο νερό. Αυτό το πρότυπο εισήχθη το 1990 και σχεδιάστηκε μόνο για ρολόγια που προορίζονται για συνηθισμένη καθημερινή χρήση και είναι ανθεκτικά στο νερό κατά τη διάρκεια ασκήσεων όπως το κολύμπι για σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπό συνθήκες όπου η πίεση και η θερμοκρασία του νερού ποικίλλουν. Ωστόσο, είτε φέρουν πρόσθετη ένδειξη υπερπίεσης είτε όχι, δεν προορίζονται για υποβρύχιες καταδύσεις. Το πρότυπο ISO 2281 καθορίζει μια λεπτομερή διαδικασία δοκιμής για κάθε σήμα που ορίζει όχι μόνο τις πιέσεις αλλά και τη διάρκεια δοκιμής, τη θερμοκρασία του νερού και άλλες παραμέτρους. Εκτός από αυτό το ISO 2859-2 σχέδια δειγματοληψίας με ευρετηρίαση με περιοριστική ποιότητα (LQ) για επιθεώρηση μεμονωμένης παρτίδας και ISO 2859-3 Διαδικασίες δειγματοληψίας για επιθεώρηση κατά χαρακτηριστικά – Μέρος 3: Διαδικασίες δειγματοληψίας παράλειψης παρτίδας που αφορούν διαδικασίες σχετικά με τη δοκιμή δειγματοληψίας παρτίδας μπαίνουν σε εφαρμογή, αφού δεν χρειάζεται κάθε ρολόι να ελεγχθεί για έγκριση ISO 2281. Η δοκιμή αντοχής στο νερό ενός ρολογιού ISO 2281 αποτελείται από: • Αντοχή όταν βυθίζεται σε νερό σε βάθος 10 cm. Βύθιση του ρολογιού σε 10 cm νερό για 1 ώρα. • Αντίσταση λειτουργικών μερών. Βύθιση του ρολογιού σε 10 cm νερό με δύναμη 5 N κάθετα στην κορώνα και τα κουμπιά ώθησης (εάν υπάρχουν) για 10 λεπτά. • Δοκιμή συμπύκνωσης. Το ρολόι τοποθετείται σε θερμαινόμενη πλάκα σε θερμοκρασία μεταξύ 40 °C και 45 °C έως ότου το ρολόι φτάσει στη θερμοκρασία της θερμαινόμενης πλάκας (στην πράξη, χρόνος θέρμανσης από 10 λεπτά έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο ρολόι, θα είναι αρκετό). Μια σταγόνα νερού, σε θερμοκρασία μεταξύ 18 °C και 25 °C πρέπει να τοποθετηθεί στο γυαλί του ρολογιού. Μετά από περίπου 1 λεπτό, το ποτήρι θα σκουπιστεί με ένα στεγνό πανί. Οποιοδήποτε ρολόι έχει συμπύκνωση στην εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού θα εξαλειφθεί. • Αντοχή σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Βύθιση του ρολογιού σε 10 cm νερού στις ακόλουθες θερμοκρασίες για 5 λεπτά η καθεμία, 40 °C, 20 °C και 40 °C ξανά, με τη μετάβαση μεταξύ των θερμοκρασιών να μην υπερβαίνει το 1 λεπτό. Δεν επιτρέπονται ενδείξεις διείσδυσης ή συμπύκνωσης νερού. • Αντοχή στην υπερπίεση του νερού. Βύθιση του ρολογιού σε κατάλληλο δοχείο πίεσης και υποβολή του εντός 1 λεπτού στην ονομαστική πίεση για 10 λεπτά ή στα 2 bar σε περίπτωση που δεν δίνεται πρόσθετη ένδειξη. Στη συνέχεια, η υπερπίεση μειώνεται στην πίεση περιβάλλοντος εντός 1 λεπτού. Δεν επιτρέπονται ενδείξεις διείσδυσης ή συμπύκνωσης νερού. • Αντοχή στην υπερπίεση του αέρα. Έκθεση του ρολογιού σε υπερπίεση 2 bar. Το ρολόι δεν πρέπει να δείχνει ροή αέρα άνω των 50 μg/min. • Δεν απαιτούνται μαγνητικές ιδιότητες ή ιδιότητες αντίστασης κραδασμών. • Δεν απαιτείται δοκιμή αρνητικής πίεσης. • Δεν απαιτείται δοκιμή στερέωσης του ιμάντα. • Δεν απαιτείται δοκιμή διάβρωσης.

 

Εκτός από τη δοκιμή αντοχής σε θερμικό σοκ, όλες οι περαιτέρω δοκιμές ISO 2281 θα πρέπει να διεξάγονται σε θερμοκρασία 18 °C έως 25 °C. Όσον αφορά την πίεση, το ISO 2281 ορίζει: 1 bar = 105 Pa = 105 N/m2. Στην πράξη, η ικανότητα επιβίωσης του ρολογιού θα εξαρτηθεί όχι μόνο από το βάθος του νερού, αλλά και από την ηλικία του στεγανοποιητικού υλικού, τις προηγούμενες ζημιές, τη θερμοκρασία και τις πρόσθετες μηχανικές καταπονήσεις. Αξιολόγηση αντοχής στο νερό Παρατηρήσεις καταλληλότητας Αδιάβροχο 3 ATM ή 30 m Κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Ανθεκτικό στο πιτσίλισμα/βροχή. ΔΕΝ είναι κατάλληλο για ντους, μπάνιο, κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα, εργασίες που σχετίζονται με το νερό και ψάρεμα. ΔΕΝ είναι κατάλληλο για καταδύσεις. Ανθεκτικό στο νερό 5 ATM ή 50 m Κατάλληλο για κολύμπι, ράφτινγκ στα νερά, εργασίες που σχετίζονται με το νερό χωρίς ψαροντούφεκο και ψάρεμα. ΔΕΝ είναι κατάλληλο για καταδύσεις. Αδιάβροχο 10 ATM ή 100 m Κατάλληλο για αναψυχή σερφ, κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα, ιστιοπλοΐα και θαλάσσια σπορ. ΔΕΝ είναι κατάλληλο για καταδύσεις. Ανθεκτικό στο νερό 20 ATM ή 200 m Κατάλληλο για επαγγελματική θαλάσσια δραστηριότητα, σοβαρά θαλάσσια σπορ και καταδύσεις δέρματος. Κατάλληλο για καταδύσεις δέρματος. Ελάχιστο πρότυπο ISO 100 m Diver's (ISO 6425) για καταδύσεις σε βάθη ΔΕΝ είναι κατάλληλο για καταδύσεις κορεσμού. Τα ρολόγια Diver's 100 m και 150 m είναι γενικά παλιά ρολόγια. Diver's 200 m ή 300 m Κατάλληλο για καταδύσεις σε βάθη ΔΕΝ είναι κατάλληλο για καταδύσεις κορεσμού. Τυπικές αξιολογήσεις για σύγχρονα ρολόγια δυτών. Diver's 300+ m για κατάδυση μικτού αερίου Κατάλληλο για καταδύσεις κορεσμού (περιβάλλον εμπλουτισμένο με ήλιο). Τα ρολόγια που έχουν σχεδιαστεί για κατάδυση μικτού αερίου θα φέρουν πρόσθετη σήμανση για το DIVER’S WATCH L M FOR MIXED-GAS DIVING. Οι ταξινομήσεις αντοχής στο νερό των κατασκευαστών είναι ερμηνείες και δεν αποτελούν μέρος οποιουδήποτε ορισμού προτύπου ISO.

Κάποιες εταιρίες τεστάρουν σε ακόμα πιο ακραίες συνθήκες τη στεγανότητα των ρολογιών τους όπως για παράδειγμα η Rolex η οποία τεστάρει τα ρολόγια της σε πίεση 10% μεγαλύτερη από αυτή που αναγράφει στα ρολόγια της, για παράδειγμα το καταδυτικό ρολόι Submariner το οποίο αναγράφει στεγανότητα στα 30 bar τεστάρετε στα 33 bar για να διασφαλίσουν την βέλτιστη ανταπόκριση των ρολογιών τους ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες!

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ :

Μπορείτε να μας στείλετε το ρολόι σας με Courier για επισκευή, συσκευάζοντας το ρολόι σε ένα κουτί το οποίο συνιστούμε να το γεμίσετε με πλαστικές φυσαλίδες ή να χρησιμοποιήσετε aeroplast με φυσαλίδες για λόγους προστασίας κατά την διαδικασία της μεταφοράς. Σημαντικό είναι επίσης να έχετε όλα τα στοιχεία σας μέσα στην συσκευασία, για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

ΕΓΓΥΗΣΗ

Χορηγούμε 12-μηνη εγγύηση για κάθε εργασία που εκτελείται και τα εξαρτήματα που αντικαθίστανται στο πλαίσιο της συντήρησης.

Λιοσίων 2 Αθήνα

ΤΚ:104 38

Τηλ: 2105245076